Honsinzi House / SPLK Architects & Partners

first_img FILOBE Enc, TL Homes ArchDaily South Korea 2014 “COPY” Honsinzi House / SPLK Architects & PartnersSave this projectSaveHonsinzi House / SPLK Architects & Partners Architects: SPLK Architects & Partners Area Area of this architecture project “COPY” Main Manufacturer:FILOBE system windowCity:Cheongdo-gunCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hélène BinetText description provided by the architects. The Honsinzi house (‘Honsinzi’ is the name of a lotus pond) is a holiday home in Cheongdo-gun, in the southern region of Korea. The place is of profound tranquility where the rich natural scenery reflects in the stilled mirror of the Honsinzi. The requirement was to create a 198 square – meters home to share with family and friends for relaxation, spa and other special events.Save this picture!© Hélène BinetWe have erected two parallel volumes in the heart of the site open to the landscape. The disposition of the two volumes is defined in terms of the views and functions. The front volume is for the public area, containing the living space, dining space and an inner yard opened to the sky. The second volume, more private, has a guest room and two bathrooms on the ground floor, and, a bedroom with a large bath on the upper level.Save this picture!© Hélène BinetThe architecture, and the four surrounding walls, three of which are headed up by blue stones – locally available and sourced material ensuring a visual coherence within the landscape – and the other made of low iron glasses, create four areas, each with its own form and function.Save this picture!© Hélène BinetThrough the transparent walls, the southern area connects the living space to the landscape without any barriers. In the eastern area, there is an entrance that leads throughout the whole site. The western area shelters diverse facilities for living – gas, electricity, water, etc. As the calmest space, the northern court is for the contemplation of the dwellers in a enclosed atmosphere. All these compositions allow varied views into and through the house, enhancing the experiences of the spatial depth while mediating between enclosure and exposureSave this picture!Floor PlanAs the procedures of disposition, the interior spaces are also calibrated to keep a visual spatial expansion. The varied height of the living space, its wooden surfaces, and the white marble on floor have been designed to keep the spatial continuity. The master bedroom and bathroom of the upper level are very important spaces for relaxation, designed by simple geometry using the white materials and wide opening.Save this picture!© Hélène BinetThe inner yard bears distinct qualities and purposes within the environment. When opened, the rotating wall, perpendicular to the surrounding wall plane, provides a magnificent scenery and direct access to the southern court. When closed, it defines the volume enclosed and extends the space retaining the continuity of the surface as much as possibleSave this picture!DetailTo be a radical passive construction, this house of simple structure and high insulation utilizes a number of sustainable measures and was largely completed by a local firm and craftsmen. It has the hybrid skeletal frame of reinforced concrete, wooden beams and studs, filled with glass wool insulation. And we also put the EPS wall panels outside and inside of this skeleton. The facade is clad with the cement boards (1800×400, 10T) and black stones (1200×600, 20T) while the interior surfaces are made of white oak lumber standings with a height of 400mm. The aluminum profile enforces the sense of architectural unity between the interior and exterior sides of the home. The envelope of this super insulated house is detailed to reduce thermal bridging, and the use of high efficiency system window ensures a comfortable living climate.Save this picture!ElevationProject gallerySee allShow lessGiveaway: Introducing the Moleskine Tool BeltArchitecture NewsBan House / Zhang Dongguang + Liu WenjuanSelected Projects Share Houses Save this picture!© Hélène Binet+ 30 Share 2014 Photographscenter_img photographs:  Hélène BinetPhotographs:   Helene Binet CopyHouses•Cheongdo-gun, South Korea Area:  198 m² Area:  198 m² Year Completion year of this architecture project Year:  Honsinzi House / SPLK Architects & Partners Construction: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/540862/honsinzi-house-splk-architects-and-partners Clipboard Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/540862/honsinzi-house-splk-architects-and-partners Clipboard Year:  CopyAbout this officeSPLK Architects & PartnersOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCheongdo-gunHousesWoodSouth KoreaPublished on September 01, 2014Cite: “Honsinzi House / SPLK Architects & Partners” 01 Sep 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeArmchairsAndreu WorldGrand Raglan – Lounge ChairSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesPlantingSikaGreen RoofsStonesCosentinoSilestone Surfaces – Ethereal CollectionMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 8″Panels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodGustafsWood Cladding in St. Erik Eye HospitalLightsKKDCLighting – Groove FLEXMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more