Stairway House / nendo

first_img “COPY” Projects Houses Japan ArchDaily Year:  Photographs:  Daici Ano, Takumi Ota Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/936995/stairway-house-nendo Clipboard CopyAbout this officenendoOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsTokyoOn InstagramOn FacebookMultigenerationalMinato CityJapanPublished on April 07, 2020Cite: “Stairway House / nendo” 07 Apr 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?东京阶梯住宅,三代人与八只猫的家 / nendo是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Stairway House / nendo ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/936995/stairway-house-nendo Clipboardcenter_img Stairway House / nendoSave this projectSaveStairway House / nendo Architects: nendo Area Area of this architecture project Photographs Manufacturers: ASAHI WOODTECH Cooperation, NENGO Company LimitedArchitect In Charge:Oki SatoDesign Team:Oki Sato, Ishibayashi Noritake, Tsubasa ShindoCollaborators:SOLSO, YSLACity:Minato CityCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Takumi OtaRecommended ProductsShowerAcquabellaBathroom Panel – DecorShowerGeberitShower Channels – CleanLineDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. A two-family home in a quiet residential area of Tokyo. With other houses and apartment buildings pressing around the site, the architectural volume was pushed to the north to take in daylight, ventilation, and greenery of the yard into the living environment by a large glass front southern façade.Save this picture!© Takumi OtaSave this picture!First floor planSave this picture!© Daici AnoThe layout plan made it possible to preserve the existing persimmon tree beloved by the previous generations. Considering the potential difficulties of going up and down the stairs, the rooms for the older couple were arranged on the 1st floor. The eight cats living with the older couple roam in and outdoors more freely, and encourages the mother to enjoy her hobby of gardening more freely.Save this picture!© Daici AnoSave this picture!© Daici AnoSave this picture!© Takumi OtaThe younger couple and their child reside on the 2nd and 3rd floors. To avoid the two households being completely separated at the top and bottom, a “stairway-like” structure was designed in the south yard, continuing upward into the building and penetrating the 1st through 3rd floors.Save this picture!© Daici AnoEnclosed inside the “stairway” are functional elements, such as bathrooms and a staircase for actual use, with the upper part taking on the look of a semi-outdoor greenhouse with abundant greenery as well as a sun-soaked perch for the cats to enjoy climbing. And so, a stairway and greenery gently connected the upper and lower floors along a diagonal line, creating a space where all three generations could take comfort in each other’s subtle presence.Save this picture!© Daici AnoNot only does the stairway connect the interior to the yard, or bond one household to another, this structure aims to expand further out to join the environs and the city —connecting the road that extends southward on the ground level, and out into skylight through the top-light.Save this picture!© Daici AnoProject gallerySee allShow lessResidenze Carlo Erba / Eisenman Architects + Degli Esposti Architetti + AZstudioSelected ProjectsChildren’s Home in Nosy Be / Aut Aut ArchitetturaSelected Projects Share “COPY” Save this picture!© Daici Ano+ 63Curated by Hana Abdel Share CopyHouses, House Interiors•Minato City, Japan Area:  284 m² Year Completion year of this architecture project 2019last_img read more