Reforma en Casp 63 / Carles Enrich Gimenez

first_img Houses “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/502147/reforma-en-casp-63-carles-enrich-gimenez Clipboard Spain Area:  92 m² Area:  92 m² Year Completion year of this architecture project Reforma en Casp 63 / Carles Enrich GimenezSave this projectSaveReforma en Casp 63 / Carles Enrich Gimenez 2014 Year:  CopyHouses, Refurbishment•Barcelona, Spain CopyAbout this officeCarles Enrich GimenezOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentBarcelonaHousesRefurbishmentSpainPublished on May 03, 2014Cite: “Reforma en Casp 63 / Carles Enrich Gimenez” 03 May 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Carles Enrich Gimenez Area Area of this architecture project Reforma en Casp 63 / Carles Enrich Gimenez 2014 ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/502147/reforma-en-casp-63-carles-enrich-gimenez Clipboard Photographs:  Courtesy of Carles Enrich GiménezCollaborators:Àngel RosalesStructural:MasaAdConstructor:Construcciones y Reformas KarolCity:BarcelonaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!Courtesy of Carles Enrich GimenezText description provided by the architects. This early twentieth century apartment located in the left Eixample of Barcelona, had two rooms facing south-east while the living room has a north-west orientation facing the interior courtyard through a small gallery. The central area of the flat, including the kitchen and two small rooms, was very dark and had a fragmented distribution.Save this picture!Courtesy of Carles Enrich GimenezThe project starts from the desire of the owners to renew the services and facilities (completely outdated) while trying to improve aspects of natural light in the whole flat. Due to the low budget, we proposed to maximize all the existing elements and allocate the main part of the budget to facilities, kitchen and bathroom.Save this picture!Courtesy of Carles Enrich GimenezIn this sense, the whole operation will focus on the central area where a complete renovation is proposed to obtain an empty space. The walls and the suspended ceiling are removed, so the original catalan vault and the brick walls are displayed. A new opening connects the kitchen space with the main room, improving a better lighting and boosting domestic relations of the inhabitants. The new opening is solved with a metal framework that relates to other existing wood joineries.Save this picture!Courtesy of Carles Enrich GimenezThe kitchen and bathroom are conceived as a single piece of furniture which is inserted into the empty space. A fir plywood is used to introduce some warmth to the combined set with white lacquered Dm. The new pieces are solved with a polished concrete pavement. The rest of the apartment’s pavement is restored. The sleeping area was paved with hydraulic tile in good condition, while the living area was curiously paved with a gray terrazzo allegedly from the same era, and not a later addition. We give the same value to both materials. We replace damaged parts of the terrazzo for other pieces we took from the entrance area and we polish the whole pavement.Save this picture!Floor PlanFinally we paint the entire apartment in white to improve natural lighting and homogenize the different rooms and surrounding textures.Save this picture!Courtesy of Carles Enrich GimenezProject gallerySee allShow lessA Manifesto For Icons and Architecture Infatuated By FormPublicationsUniversidad de Chile – Juan Gomez Millas Campus Classroom Building / Marsino Arquit…Selected Projects Share Photographs Save this picture!Courtesy of Carles Enrich Gimenez+ 17 Share Projects “COPY” Year: last_img read more